Zemplénvármegye nagy napja
Referát dotýkajúci sa nelegitimnosti vymenovania markgrófa Alfréda Pallaviciniho za hlavného župana Zemplínskej župy a postoj Zemplínčanov 27. novembra 1905 pri jeho príchode do župy za silného doprovodu četníkov. Odmietnutie markgrófa za svojho vodcu. Prehľad postojov jednotlivých politických strán ku celej záležitosti