Hönsch Dezső áthelyezése
Kritika vládnej moci, ktorá za to, že kráľovských hlavný inžinier zo Sátoraljaújhely sa nazúčastnil 27. novembra 1905 na inštalácii hlavného župana sa rozhodla ho premiestniť do oveľa menšej obce "Nagyszöllős". Na jeho miesto hne´d aj menovali Alfréda Perszina ale autor článku mu nedáva dlhý pobyt v meste a vyslovuje názor, že D. Hösch sa vráti po politických zmenách