Nagymihály és az ellenállás
Mestské zastupiteľstvo v Michalovciach vedené Karolom Szládekom 17. januára 1906 rozhodlo, že keď úradníci budú prepustení pre svoje vlastenecké postoje - dostanú od mesta odškodné. Gróf Alexander Sztáray na mieste založil na tento účel konto vo výške 4 tisíc korún