Uj fogyasztási szövetkezet Zemplénben
Správa o tom, že v obci Lastovce pod vedením tamojšieho statkára Ladislava Körtvélyessiho bola 4. 2. 1906 zakladajúca schôdza spotrebného družstva. Zvolila sa komisia, ktorá sa postará o chod družstva . O.i. členmi komisie sa stali : statkár Ladislav Körtvélyessy, rímskokatolícky farára Karol B. Iványi, gréckokatolícky farár Alex Spiry, evanjelický a.v. farár Ondrej Erdélyi