Zamplénvármegye helyneveiről - Matolai, Atila 1825-1916
Reakcia na článok Júliusa Dudáša z FMH č. 21(31.04.1906). Ma´darské pomenovania spravidla po mene statkára. Autor však nesúhlasí napr. s pomenovaním rieky Bodrog. Podľa neho nie je slovanské ale maďarské od základu slova "bódolog" t. točivý tok rieky. Ďalšie obce Zemplína a výklad ich pomenovaní