Gyermeknap Lasztóczon
Správa o tom, že 31. mája 1906 zorganizovala barónka Gézané Sennyey "deň detí" v Lastovciach. V zhode sa stretli žiaci gréckoktaolíckej, rímskokatolíckej a kalvínskej ľudovej školy a strávili poobedie v školskej záhrade. Farár Karol B. Iványi v prejave zhodnotilo výáznam dna detí a chválil mecénku - barónku Sennyey za podujatie. 150 zúčastnených detí dostalo cukríky, figy, svätojánsky chlieb a medovníky. Deti sa spolu hrali až do večerných hodín