Sztáray gróf vasutja
V mesiaci február 1906 - gróf požiadal mesto, aby mohol cez mesto Michalovce (ulice Jókaiho a Sulyovszkeho) zriadiť cestu pre konský povoz, kadiaľ by zvážal repu na spracovanie. Súdobo však gróf chce postaviť cez tieto ulice železnicu. Pozval aj komisiu z ministerstva, ovšem obišiel mestskú správu, ktorá podľa zákona sa mala zísť v 2/3 väčšine a 20 dní pre konaním. Keďže sa tak nestalo, celý proces výstavby je pozastavený