Sztáray gróf vasutja
V mesiaci február 1906 - gróf požiadal mesto Michalovce, aby mohol cez mesto (ulice Jókaiho a Sulyovszkeho) zriadiť cestu pre konský povoz, kadiaľ by zvážal repu na spracovanie. Súdobo však gróf chce postavaiť cez tieto ulice železnicu. Pozval aj komisiu z ministerstva - ovšem obišiel mestskú správu, ktorá podľa zákona sa mala zísť v 2/3 väčšine a 20 dní pre konaním. Keďže sa tak nestalo celý proces výstavby je pozastavený