Uj doktor
Informácia o tom, že gréckokatolícky kňaz Július Hadzséga získal titul ThDr. na viedenskej vysokej škole [menovaný sa narodil v obci Úmező 16.01.1879, vysvätený bol 14.12.1904, v tom istom roku bol kaplan v Sátoraljaújehly. 1906 - obhájil doktorát z teológie a pôsobil na viacerých miestach 1908-1928 v Užhorode (Mukačevská diecéza), 1924menovaný za kanonika, 1933 - odchod do dôchodku. V roku 1949 sovietska moc ho odsúdila na Sibír - počas cesty za neznámych okolnosti v mestečku Lembert zomrel]