Az urbanizmus a társadalmi erkölcstan egynémely szempontból - Jehlicska, František
Morálny úpadok hlavného mesta Uhorska je výsledkom centralizácie. Autor je odporcom rýchlej centralizácie, pretože tým bude ohrozený vidiek. Východisko nachádza v cirkvi a v jej výchove. Potreba odstránenia nehodnotnej literatúry a najmä tlače