Résen legyünk
Úvodník vystríha pred pripojením sa gréckokatolíckych Rusínov severného Uhorska k srbskému pravosláviu, ktoré ho vábi sľubmi. Ide o jedinú národnosť, ktorá bola pod vplyvom maďarských cirkevných činiteľov maďarofilská