Haladás
Úvodník v ktorom Felvidéki Ujság tvrdí o dekadencii, že je to síce úpadkový smer, ale znamená návrat k minulosti, spojenie včerajška a dneška. Podľa novín, tento slávny návrat prežíva katolicizmus . Oslava katolíckej tlače, katolíckej ľudovej jednoty, mariánskej kongregácie