Kazárok és barátok
Felvidéki Ujság vyzýva noviny Kachauer zeitung, aby dokázali pravdivosť svojho tvdenia, že preto rastie vysťahovalctvov Uhorsku, lebo sa pôda prideľuje mníškam a cirkevným hodnostárom, ktorí sa prisťahovali zo zahraničia. Felvidéki Ujság naopak - tvrdí že príčinou vysťahovalectva je prisťahovalectvo Židov