Az unió - Füzesséry, Karol
Úvodník o politických, ale najmä náboženských pričinách maďarsko-rusínskych rozporov, ktoré by sa mali podľa názoru autora riešiť podriadením unionovaných maďarských biskupstiev ku katolíckym arcibiskupstvám