Felekezeti türelmesség Felelet a Felvidéki Ujságnak - Egy református hazafi [Jeden kalvínsky vlastenec]
Autor odsudzuje práve netrpezlivosť katolíckej cirkvi prejavenú v článku Türelmetlenség [Netrpezlivosť], proti ktorej mal byť článok zameraný. Uvádza názor, že protestantizmus sa môže dohodnúť iba s pokrokovým katolicizmom