Az oroszok - H.K.Zs. [= Kovács Hamvai, Žigmund]
Odsudzujúci článok grófa Bobrinszkého za buričskú prácu medzi rusínskymi gréckokatolíkmi v prospech Ruska. Na základe vojenského zbrojenia predpovedá útok zo strany Ruska