Szkicsák nagyságos úr-
Úvodník s rozborom obvinenia katolíckych veľkňazov z utláčania uhorských Slovákov, ktoré vyslovil krajinský poslanec František Skyčák v liste adreovanom mestu Segedín, aby sa mohol ako hosť zúčastniť na katolíckom kongrese. Odpove´d mestskej rady Segedína v ktorej neuznala národnú stranu Slovákov ako politickú a nepripúšťa politické prejavy na kongrese