Kirchen jubileum
Dňa 10. augusta 1908 si pripomenul evanjelický a.v. cirkevný zbor v obci Stráne pod Tatrami (Vorbergu) storočnicu posviacky kostola. Priebeh slávnostnych služieb Božích. Príhovor seniora Jána Schönwiessnera