A népmentés munkái - Hámbori
Úlohou novín Felsővidéki Szemle je pôsobiť na poli politickom, cirkevnom, národnostnom, na školách. Maďarská katolícka literatúra má zlikvidovať aj medzi slovenskými veriacimi vplyv slovenských Katolíckych novín a Slovenského týždenníka