A Kath. Népszövetség sikeresebb elterjedésének egyik föltételéről - Minimus
Potreba katolíckeho vzdelávania ľudu, ktorému "hrozí" socializmus. Potreba lacného týženníka katolíckej ľudovej jednoty, ktorý by vzdelával veriacich - tí by potom slúžili katolicizmu