Egy falu pusztulása nagy tűz a megyében : Hencfalva leéget
Správa o tom, že obec Hencovce vyhorela 26. septembra 1906. Bol obrovský vietor a tak záchranné práce neboli účinné. Obyvateľstvo padlo do paniky. Zhorelo 50 domov aj s prístavbami. Uhynulo aj mnoho zvierat, zničené boli aj zásobárne obilia a všetko krmivo. Škody vyčíslené nad 200 tisíc korún - poistením sa vráti len okolo 20 tisíc