Polgári iskola Nagymihályon Nagymihály, 1906. szept. 28.
Požiadavky Michaloviec adresované ministrovi školstva na zriadenie meštianskej školy v meste. Požiadavku aj s argumentami predkladá právnik Štefan Sulyovszky, ktorý aj napriek tomu, že už nepôsobí v meste, má stále napamäti dobro mesta. [ Súdobo pôsobil ako právnik na panstve Dionýza Andrášiho v Krásnohorskom Podhradí]. S požiadavkou vycestujú na ministerstvo Bartolomej Czibur a gróf Alexander Sztáray