Szemere Bertalan szobra
Informácia o tom, že v Miskolci 11. novembra 1906 odhalili sochu Bartolomeja Szemereho, prvého uhorského ministra vnútra (1848-1849). Na odhalení sa zúčastnili aj zástupcovia Zemplína (menoslov) a za rodinu Jozef, Emil a Gašpar Sz.