Oroszjárás Zemplénvármegyében a 65-ösök parancsnoka a zempléni rémnapokon - [Möller, Károly]
Opis invázie Rusov na severovýchode Uhorska začiatkom 1. svetovej vojny. Opis prináša spomienky náčelníka 65. - pešieho pluku Karola Möllera na jesenné mesiace laboreckého vpádu. Humenné ako kľúč k údoliu Laborca. Strety s Rusmi v novembri 1914