Hőseinkről
Správa o tom, že advokát Ľudovít Schleyer (ktorý nastúpil v novembri 1914 do vojny) bol vyznamenaný už 3. krát . Začínal ako kadet delostrelectva a súdobo je už poručík s vyznamenaniami a odchádza nazad na ruský front (jún 1917)