Megalakult a megyei hadbasegélyező bizottság a hadbavonult gazdák hátramaradottjainak segitése
Zriadnie komisie na podporu vojnou opustených gazdovstiev v Zemplínskej župe na podnet grófa Alexandra Andrášihio 18.05.1917. Bude poskytovať pomoc pre gazdovstvá, kde chlapi odišli do vojny. Zvolenie, menoslovy predstavenstva. Predseda je Alexander Andráši, podpredsedami J.Meczner a J. Nemthy - prehľad ďaľších členov predstavenstva a jeho komisií