Az uj föispán júl. 11
Úvodník venovaný nástupu grófa Juraja Széchényiho na post hlavného župana Zemplínskej župy. Úlohy ktoré čakajú na hlavného župana (o.i. nastolenie pokoja pri spravovaní župy v prospech ľudu a pod.)