Rokant katonák a Monoki kastélyban Széchényi Aladár gróf példaadása ::11. júl
Správa o tom, že Gazdovskému spolku Zemplínskej župy pre vojnových invalidov ponúkol gróf Aladár Széchényi kaštieľ na Zemplíne v obci Monok [gróf bol dedičom léna po Dionýzovi Andráši - priama dedička Alžbeta A. bola sestrou Dionýza A. a jej prvorodeným synom bol práve Aladár Széchényi, po ňom dedil syn Juraj, zemplínsky hlavný župan (1917-1918) a po ňom jeho syn Pavol Sz.]