Alig mult két hete, - - - ó - m.
Úvodník kladne hodnotí osobu grófa Juraja Széchényiho, ktorý počas prvých dvoch týždňov pôsobenia na poste hlavného župana Zemplína už preukázal značnú činorodosť, čo preukazoval aj počas účasti v bojoch 1. svetovej vojny