Zemplénvármegye közgyűlése törvényhatósági bizottsági ülés : okt. 3.
Zasadanie municípia Zemplínskej župy 2. októbra 1917. Prejednávanie žiadosti hlavného slúžneho Tokaja Aladára Bernátha o odtrhnutie mestečiek Tokaj a Tarczal od Zemplína a priradenie ku župe Szabolcs. Odmietnutie. Ďaľšie riešené otázky: - odsúhlasenie 20 tisíc korún pre základinu "Szurmay", hl. slúžny Artur Mertens postup do IX. platovej triedy. Hlavný župan vyslovil vďaku Ladislavovi Thuranskému a zásobovacej komisii