A bártfai gyógyfürdő r-t., -
Základné imanie kúpeľov 513 tisíc korún bolo znížené o stratu 197.640 korún. Súdobý majiteľ (mesto Bardejov) sa pripravuje na účtovnú previerku. Vyslali svojich zástupcov, ktorí zistili, že kúpele vydali účastiny v cene 100 tisíc korún, ďalej si zobrali pôžičky v prospech baróna Hercoga, Alexandra Svába ml., a Zimonyi Schwarz-a. Z roka na rok strácajú 6% úroky a tak rozhodii zrušenie nájomnej zmluvy