A cél szentesiti az eszközt - Thomán, Dávid 1828-1913
Úvodník datovaný v Budapešti 15. februára 1906 z pera penzionovaného lekára Humenného (ktorý na dôchodku žil striedavo v Užhorode a v Budapešti) na vnútropolitickú tému