Uj fogyasztási szövetkezet
Správa o rozhodnutí o založení spotrebného družstva v obci Lastovce. Zakladateľom sú obyvatelia obce pod vedením statkára obce Ladislava Körtvélyessy-ho a zanietený tamojší farár Karol Bika Iványi