Gr. Mailáth József előadása
V učiteľskom ústave v Sárospataku v čase trvania marec-máj 1906 sa uskutoční prednáškový cyklus. Prvá prednáška tohto cyklu bola 3. marca a prednášateľom bol gróf J. Mailáth z Pribeníka. Poukázal v nej na dôležitosť učiteľského povolania