Küzdelem az alkozmányért
Informácia o ďaľšom prepúšťaní v radoch slúžnych v Zemplíne v roku 1906 kedy sa úradníctvo postavilo proti brachiálnej moci. Súdobo len sirotská stolica ostala nedotknutá. 29.03.1906 prepustená tb. hlavný podnotár Aladár Bernátfalvi Bernáth. V Michalovciach Ondrej Bajusz, hlavný slúžny dostal výpoved 30.03.1906 a na jeho miesto mal nastúpiť slúžny Elemír Fejér, ktorý však toto miesto neprijal. Do župného mesta sa schádzajú pokútne osoby z rôznych žúp na požiadanie Dr. Ladislava Kazayho. Problémy aj v Sárospataku, kde bolo vyslaných 15 četníkov