A magyar ipar és kereskedelem védelme a Bodrogközön - ápr. 13
Grófka Majláthová na podporu rozvoja priemyslu, remesiel a obchodu usporiadala v Kráľovskom Chlmci akciu 8. apríla 1906. Upriamila pozosnoť na to, že v Uhorsku už za posledných 60 rokov je 3.- krát takáto akcia (roky 1845,1866,1906). Zvolená komisia (menoslov) vedená Dr. Róberotm Farkašom