Uj fürdő
Veľkostatkár Gabiel Stépán z Malčíc založil účastinnú spoločnosť kúpeľov Malčice 21.03.1897 v kasíne v Malčiciach. Predesedom bol jednohlasne zvolený on sám. lekárom kúpeľov sa stal MUDr. Michal Roth