Nagyváradi Stépán Vincze temetése
Správa o smrti statkára Vincenta Nagyváradiho Stépána 3.08.1897. Pohreb sa uskutočnil 5.08.1897. Smútočný sprievod sa pohol z kaštiela jeho syna Gabriela Stépána. Smútočnú reč predniesol pozdišovský evanjelický ref. farár Pavol Simkovics. Menovaný bol pochovaný v rodinnej krypte v Malčiciach, kde rozlúčkovú reč predniesol Tomáš Kiss, kalvínsky kňaz z Malčíc