A körorvosok mozgalma végre rendezik a fizetéséket : a belügyminiszter leirata
Ako výsledok práce krajinského zväzu lekárov za úpravu ich prijmov a penzijného zabezpečenia - požiadavky v tom zmysle podala aj abovská pobočka zväzu už 14. júla 1906- minister vnútra nariadil podžupanom pripraviť výkazy o súdobom stave v záujme zjednania nápravy