A körorvosi székhelyekről - -d-
Autor reaguje na rôzne názory vo veci stanovenia sídiel obvodných lekárov, najmä na článok Dr. Arpáda Schönwiesnera, lekára v Spišskej Sobote (dnes časť Popradu) v Szepesi Hirnök č. 50/1908 - zameranom proti sídlam lekárov v mestách so zriadeným magistrátom. Autror mnohými dôvodmi oponuje jeho stanovisku