Vasuti előmunkálati engedély
Statkár, obyvateľ obce Streda nad Bodrogom Edmund Szerviczky dostal povolenie na predprípravné práce výstavby železnice miestneho významu, ktorá bude spájať Nyiregyháza (dnes Maďarsko) - Berczel - s možným dotiahnutím po rieku Tisa