Az önsegéyző - egyesület megalakitása
Informácia o zriadeníé podporného družstva v Michalovciach 5.12.1897, kedy prebehlo zakladajúce zhromaždenie. Celou horská tendencia podobných družstiev. Viliam Gál ako autor myšlienky stal sa aj riaditeľom družstva. Zvolené predstavenstvo: Herman Stark zástupca riaditeľa,´Flóris E. László bol menovaný za zapisovateľa, notára spolu s Edmundom Kolozsváry-.. Za pokladníka bol zvolený Benjamín Brüger. Právny radca Michal kellner+ bola zvolená dozorná rada a plénum