Szinházi társulat
Správa o tom, že 30-členná divadelná spoločnosť vedená riaditeľom Alexandrom Monory príde do michaloviec v decembri 1897. Bol veľmi malý odpredaj permanentiek a preto redakcia novín poslala riaditeľovi avízo. Riaditeľ odpovedal na list tým, že napriek tomu do Michaloviec príde, lebo chce dokázať úroveň divadla