Előléptetés és áthelyezés
Správa o tom, že predseda okresného kráľovského súdu v Michalovciach Ján Roskovics bol menovaný "raz a navždy" sudcom súdnej tabule. Súčasne na vlastnú žiadosť bol preložený do Mukačeva. Príloha (text mebnovanie od kráľa Františka Jozefa, datovaný 31. januára 1898. Delegácia slúžnovského úradu, zástupcovia súdu, advokáti vedení Dr. G. Polányim vyjadrili gratulácie menovanému