Nagy tüz
Správa o veľkom požiari v obci Úbež [26.03.1898]. Chytila sa stodola a od nej sa chytilo a zhorelo 50 budov. Tamojší notár Vojtech Tahy vyvinul nadľudské úsilie a tak nevyhorela celá dedina. Začala sa už aj finančná zbierka na podporu požiarom zničených rodín a domov