Nagy tűz-
Správa o požiari v obci Zemplínske Jastrabie 2. mája 1898. Oheň vypukol v dome Jána Kovácsa a od vetra sa rozšíril na 20 obytných domov. Vyhoreli aj prístavby, sýpy a pod. Škoda nad 9 tisíc forintov