A tanitók gyűlése
Založenie "Kruhu hornozemplínskeho spolku učiteľov" [Felsőzempléni tanitói kör] v Michalovciach 4.mája 1898. Na schôdzu došiel aj kráľovský štátny inšpektor Lajos Nemes. Jozef Vas učiteľ predniesol prednášku na tému : Čo môže urobiť učiteľ na zastavenie šírenia socializmu. Kruhu predsedal Jozef Mathiász, zapisovateľ bol Florián E. László. Zasadanie sa skončilo banketom, kde o dobré jedlo sa postaral hostinský Žigmund Weinberger