A cárnő képe - Máthé, Miklós
Báseň [z pera lastomírskeho gréckokatolíckeho kňaza Mikuláša Máthé, ktorý pôsobil v rokoch 1898-1906 v obci Lastomír] [vydal zbierku básní "Északi Fény, ktorá je k dostaniu na fare v Lastomíri]. Súdobo sa zdržiaval v Rusku