Halálozás
Správa o smrti Pálné Marikovszky, rodenej barónky Gizely Barkóczy vo veku 62 rokov 10. októbra 1914. Menovaná bola manželkou trebišovského lekára Pavla M. a matkou obvodného dozorcu priemyslu Ladislava Marikovszkeho [ pôsobil v Sátoraljaújhely]