A helybeli iparos önképzőegyesület [...]
Spolok remeselníkov v Spišskej Novej Vsi mal 20. januára 1895 valné zhromaždenie za predsedníctva Jána Zimanna. Vo voľbe nových funkcionárov spolku sa predsedom stal opäť Ján Zimann, podpredsedom Thern, tajomníkom Lukács, pokladníkom Lingsch, knihovníkom Philipp, správcom Singer, kontrolórom Jozef Schmidt. Do výboru bolo zvolených 12 riadnych členov a 6 náhradníkov.